baner

Recenzje

    • Ponownie na fali
    • Komiks: The Uncanny X-Force #04: Ostateczna Egzekucja
    • Recenzja - Autor: Tomasz Kleszcz - Data: 2019-07-14
    • Po chwilowej wycieczce do dziwacznej krainy elfów i innych wróżek skrytobójcza drużyna pod dowództwem najpopularniejszego mutanta wraca do sedna, które stanowiło o sile tej serii. Walki, głównie z sobą i własnymi słabościami.
    • Betonowe piekło
    • Komiks: Olimpo Tropical
    • Recenzja - Autor: Przemysław Pawełek - Data: 2019-07-10
    • Ta kolejna opowieść o skrzywdzonym przez życie osobniku skazanym na bolesną porażkę, w dodatku umiarkowanie satysfakcjonująca wizualnie, okazała się zawodem.
    • Demolka w sieci
    • Film: Ralph Demolka w internecie
    • Recenzja - Autor: Przemysław Pawełek - Data: 2019-06-30
    • Muszę przyznać, że autoironiczna wizyta w królestwie Disneya autentycznie mnie ubawiła. Poza tym jednak prawie nic z tego filmu już nie pamiętam.
    • Do trzech razy sztuka
    • Film: Glass
    • Recenzja - Autor: Przemysław Pawełek - Data: 2019-06-30
    • "Glass" to zamknięcie prawdopodobne najbardziej wyjątkowej trylogii superbohaterskiej w historii kina.
    • Krew i flaki zamiast klimatu
    • Komiks: Neonomicon
    • Recenzja - Autor: Tomasz Kleszcz - Data: 2019-06-26
    • Alan Moore? Komiksowy geniusz. Lovecraft? Literacki geniusz. Cóż mogło wyjść z projektu, w którym ci twórcy "połączyli" swe siły? Z żalem stwierdzę, że mniej, niż można by się spodziewać.
    • Długouchy samuraj
    • Komiks: Usagi Yojimbo. Saga: Księga 2
    • Recenzja - Autor: Jan Sławiński - Data: 2019-06-25
    • Sakai zgrabnie łączy japońską historię z amerykańskim sposobem snucia opowieści. Pozycja obowiązkowa dla czytelników niemal w każdym wieku.
    • Za mało takich filmów, za mało
    • Film: Spider-Man Uniwersum
    • Recenzja - Autor: Przemysław Pawełek - Data: 2019-06-14
    • Mamy do czynienia nie tylko z najlepszym filmem o Spider-Manie. To także jeden z najlepszych filmów superbohaterskich w historii i jedna z najlepszych animacji mijającej dekady.
    • Kameralna impreza urodzinowa
    • Komiks: Superman. Action Comics #1000
    • Recenzja - Autor: Tomasz Kleszcz - Data: 2019-06-12
    • 1000 zeszytów i 80 lat to piękna i niesamowita rocznica, którą większość z nas przeżyje tylko raz. Superman zasłużył na fanfary i prawdziwą pompę. Tymczasem, przynajmniej u nas, obeszło się w zasadzie bez echa.
    • Babski comber
    • Komiks: All-New Wolverine #01: Cztery siostry
    • Recenzja - Autor: Krzysztof Tymczyński - Data: 2019-06-11
    • X-23 sporo przeżyła, lecz w końcu znalazła się po jasnej stronie mocy. Czy uda jej się przekonać do tego samego trzy swoje klony?
    • Drugie klocki
    • Film: Lego przygoda 2
    • Recenzja - Autor: Przemysław Pawełek - Data: 2019-06-04
    • Niestety kontynuacja jest filmem niezbornym i męczącym.
    • Dawno temu w Ameryce
    • Komiks: Hellblazer. Tom 1
    • Recenzja - Autor: Jan Sławiński - Data: 2019-05-31
    • John Constantine powraca na polski rynek po prawie 10 latach nieobecności. Po kilku tomach napisanych przez Gartha Ennisa i gościnnych występach np. w „Sadze o Potworze z Bagien” Alana Moore'a czy „Dniach pośród nocy” Neila Gaimana, przyszedł czas na wersję Briana Azzarello.
    • Broly
    • Film: Dragon Ball Super: Broly
    • Recenzja - Autor: Jan Sławiński - Data: 2019-05-29
    • Najnowszy film z uniwersum "Dragon Balla" zbiera laury od krytyków i poklask widowni. Czy zasłużenie?
    • Powrót Króla Atlantydy
    • Film: Aquaman
    • Recenzja - Autor: Przemysław Pawełek - Data: 2019-05-18
    • Film Wana zapewnił mi miłą rozrywkę, przewyższając nie tylko wszystkie poprzednie filmy DC, ale też sporo produkcji Marvela z ostatniej dekady.
    • Sprawy poważne pogrzebane pod żarcikami
    • Komiks: Avengers. Impas: Atak na Pleasant Hill
    • Recenzja - Autor: Tomasz Kleszcz - Data: 2019-05-13
    • Avenger Impas: Atak na Pleasant Hill to obszerny i zamknięty album, który pojawił się w ofercie wydawniczej Egmontu dość niespodziewanie. Myślę, że dla wszystkich fanów Mścicieli, zmęczonych tym, co z drużyną robił przez ostatnie lata Hickman, będzie on stanowił przyjemną odskocznię od niekończących się nowel.
    • Rozgrywka
    • Komiks: 100 naboi. Tom 4
    • Recenzja - Autor: Łukasz Słoński - Data: 2019-04-27
    • Relacje między bohaterami „100 naboi” stają się coraz bardziej zawiłe, co wzmaga czytelniczy apetyt przed zbliżającym się finałem.
    • Delegacja
    • Komiks: Odrodzenie #04: Ucieczka do Wisconsin
    • Recenzja - Autor: Łukasz Słoński - Data: 2019-04-27
    • Czwarty tom „Odrodzenia” pokazuje, iż Seeley w dalszym ciągu radzi sobie ze swoją opowieścią i seria, jak na razie, nie zjada własnego ogona.
    • BBPO 1944
    • Film: Operacja Overlord
    • Recenzja - Autor: Przemysław Pawełek - Data: 2019-04-27
    • Film Juliusa Avery'ego od początku do końca jest gatunkową zabawą.