baner

Recenzje

    • Cyngiel na trykociarzy
    • Komiks: Hitman. Tom 1
    • Recenzja - Autor: Tymoteusz Wronka - Data: 2020-05-25
    • „Hitman” to nieco archaiczna, ale mająca mocne momenty opowieść o płatnym zabójcy z supermocami.
    • Farbowany Blueberry
    • Komiks: Jim Cutlass. Tom 1
    • Recenzja - Autor: Tomasz Kleszcz - Data: 2020-05-20
    • Bardzo klasyczna wizualnie i fabularnie seria westernowa. Dobry poziom, mało zajmująca tematyka. Treść zestarzała się o wiele mocniej niż ilustracje.
    • Czarna rozpacz
    • Komiks: Czarny Młot '45
    • Recenzja - Autor: Jan Sławiński - Data: 2020-05-18
    • Jeff Lemire regularnie rozwija uniwersum „Czarnego Młota”. W kolejnej odsłonie cofa się do czasów II wojny światowej i przedstawia przygody szwadronu złożonego z czarnoskórych żołnierzy, którzy mierzą się z hitlerowcami i sowietami.
    • Gwiezdne wojny
    • Komiks: Invincible #07
    • Recenzja - Autor: Jan Sławiński - Data: 2020-05-18
    • Będzie krótko, bo nie ma co długo. W końcu siódmy tom „Invincible” – prawdopodobnie najlepszego komiksu superbohaterskiego we wszechświecie – trzyma wysoki poziom poprzednich odsłon serii.
    • Banda czworga
    • Komiks: Kręgi Magii #01: Cienie na niebie
    • Recenzja - Autor: Tymoteusz Wronka - Data: 2020-04-26
    • Pierwszy tom „Kręgów magii” to sympatyczna rozbiegówka. Szkoda, że autor i wydawca nie pokusili się o bardziej rozbudowaną historię.
    • Need for speed
    • Film: Le Mans '66
    • Recenzja - Autor: Przemysław Pawełek - Data: 2020-04-24
    • To między innymi opowieść o pasji motoryzacyjnej, o pędzie do prędkości i bicia rekordów, o stawianiu sobie wyzwań nie do przekroczenia.
    • Ach te zarazy!
    • Komiks: Green Class #01: Pandemia
    • Recenzja - Autor: Tymoteusz Wronka - Data: 2020-04-03
    • Wydawnictwo Egmont nie mogło – stety lub niestety – trafić lepiej z terminem wydania pierwszego tomu komiksu „Green Class”.
    • Łowy wampirów
    • Komiks: 30 dni nocy. Tom 1
    • Recenzja - Autor: Tymoteusz Wronka - Data: 2020-04-02
    • Kolejna wariacja na temat wampirów i ich (krwawej) relacji z ludzkością. Pomysły są, ale ogólne wrażenie mocno przeciętne.
    • Thorfinn znów walczy
    • Komiks: Saga Winlandzka #06
    • Recenzja - Autor: Krzysztof Tymczyński - Data: 2020-03-30
    • Gdy główny bohater ”Sagi Winlandzkiej” trafił do niewoli, praktycznie z miejsca stał się znacznie ciekawszą postacią.
    • W duchu Lema
    • Komiks: Niezwyciężony
    • Recenzja - Autor: Tymoteusz Wronka - Data: 2020-03-20
    • Próba przeniesienia prozy Stanisława Lema na komiksowe kadry okazała się niezwykle udana.
    • Zabawa w kotka i myszkę
    • Komiks: Bug #02
    • Recenzja - Autor: Tymoteusz Wronka - Data: 2020-03-16
    • Drugi tom „Buga” chyba sam padł ofiarą buga, bo lekturę przyjmuje się chłodniej niż miało to miejsce w przypadku pierwszego tomu.
    • Czarownica w kalkach
    • Film: Czarownica 2
    • Recenzja - Autor: Przemysław Pawełek - Data: 2020-03-10
    • Ktoś tam w Disneyu miał świetny pomysł na odważne podejście do klasyki, ale pełnego potencjału jednak z niego nie wykrzesano.
    • Space control to major Roy
    • Film: Ad Astra
    • Recenzja - Autor: Przemysław Pawełek - Data: 2020-03-10
    • Film Jamesa Graya to samodzielna, emocjonalna opowieść o rodzinnych więzach, będąca jednocześnie piętrowym popkulturowym hołdem.
    • Pan Cudowny w pełnej krasie
    • Komiks: Mister Miracle
    • Recenzja - Autor: Krzysztof Tymczyński - Data: 2020-02-24
    • Najnowsza odsłona cyklu wydawniczego DC Deluxe przynosi komiks, po którym można było oczekiwać naprawdę wiele. Czy Tom King sprostał oczekiwaniom?