baner

Recenzje

    • Piękny finał dobrej serii
    • Komiks: Czarny Młot #04: Era Zagłady. Część 2
    • Recenzja - Autor: Jan Sławiński - Data: 2020-10-11
    • To kawał naprawdę dobrze przemyślanej i napisanej opowieści, który z jednej strony składa hołd komiksom superbohaterskim, z drugiej pokazuje, że miłość do medium może przybrać różne formy – w tym wypadu idąc pod prąd utartym schematom.
    • Twardziej bez tego czegoś
    • Komiks: Twardziel
    • Recenzja - Autor: Tomasz Kleszcz - Data: 2020-08-21
    • Z czasem wszystko traci swój blask i świeżość, a Kanadyjczyk ma w swoim dorobku lepsze albumy.
    • Dobranoc, słodki książę
    • Komiks: Śpioch #01
    • Recenzja - Autor: Jan Sławiński - Data: 2020-08-21
    • To ma być najlepsza rzecz, jaka wyszła spod pióra Eda Brubakera, jednego z moich ulubionych scenarzystów?
    • „Nic nigdy się nie kończy”
    • Film: Strażnicy. Sezon 1
    • Recenzja - Autor: Przemysław Pawełek - Data: 2020-07-24
    • W serialu robi wrażenie parę rzeczy - realizatorska sprawność, efekty specjalne, muzyka, ale największy podziw budziło u mnie podejście do materiału źródłowego.
    • Diabeł tkwi w szczegółach
    • Komiks: Daredevil. Frank Miller #03
    • Recenzja - Autor: Jan Sławiński - Data: 2020-07-12
    • W domknięciu swojego runu Frank Miller kontynuuje autorską wizję: żongluje znanymi wątkami, zgrabnie miesza różne konwencje, wprowadza na scenę wiele postaci i robi to wszystko bardzo zajmująco.
    • Zmarnowany Brooklyn
    • Film: Osierocony Brooklyn
    • Recenzja - Autor: Przemysław Pawełek - Data: 2020-06-24
    • Jak na kryminał jest tu za mało napięcia. A jak na kino noir - jest po prostu zbyt jasno.
    • Chłodny urok krainy lodu
    • Książka: W górach szaleństwa #01
    • Recenzja - Autor: Przemysław Pawełek - Data: 2020-06-24
    • Pierwszy tom "W górach szaleństwa" to cenny nabytek dla każdego fana Lovecrafta, po który sięgać mogą i jego smakosze, i osoby, które twórczość pisarza znają dość powierzchownie.
    • Srebro lepsze niż złoto
    • Komiks: Silver Surfer. Przypowieści
    • Recenzja - Autor: Tomasz Kleszcz - Data: 2020-06-20
    • Requiem zasługuje na ocenę przynajmniej 9. Pozostałe opowiadania są ciekawe i oryginalne na swój sposób, stanowiąc cenny dodatek do sumy całości.
    • Ripley w oceanie
    • Komiks: Mroczna otchłań #01
    • Recenzja - Autor: Tomasz Kleszcz - Data: 2020-06-20
    • Realistycznie i szczegółowo zilustrowana seria, która ma nieco przydługi start i mniej ambitny przekaz, niż chciałby jej twórca.
    • X-Morrison
    • Komiks: New X-Men #01: Z jak Zagłada
    • Recenzja - Autor: Przemysław Pawełek - Data: 2020-06-10
    • Warto dać szansę, nawet jeśli miałaby to być jedyna seria o mutantach, której zaufacie.
    • Odgrzewane elfy
    • Film: Naprzód
    • Recenzja - Autor: Marek Keramowicz - Data: 2020-06-05
    • Pixar niestety stworzył film poniżej swoich możliwości.
    • Przeładowane, przedobrzone, przemorrison
    • Komiks: Multiwersum
    • Recenzja - Autor: Tomasz Kleszcz - Data: 2020-06-03
    • Grant Morrison po raz kolejny. Dużo zamieszania, dużo zawiłości, słowotwórstwa, kosmicznych zagrożeń... i o dziwo, tym razem całkiem sporo frajdy.
    • Cyngiel na trykociarzy
    • Komiks: Hitman. Tom 1
    • Recenzja - Autor: Tymoteusz Wronka - Data: 2020-05-25
    • „Hitman” to nieco archaiczna, ale mająca mocne momenty opowieść o płatnym zabójcy z supermocami.
    • Farbowany Blueberry
    • Komiks: Jim Cutlass. Tom 1
    • Recenzja - Autor: Tomasz Kleszcz - Data: 2020-05-20
    • Bardzo klasyczna wizualnie i fabularnie seria westernowa. Dobry poziom, mało zajmująca tematyka. Treść zestarzała się o wiele mocniej niż ilustracje.
    • Czarna rozpacz
    • Komiks: Czarny Młot '45
    • Recenzja - Autor: Jan Sławiński - Data: 2020-05-18
    • Jeff Lemire regularnie rozwija uniwersum „Czarnego Młota”. W kolejnej odsłonie cofa się do czasów II wojny światowej i przedstawia przygody szwadronu złożonego z czarnoskórych żołnierzy, którzy mierzą się z hitlerowcami i sowietami.
    • Gwiezdne wojny
    • Komiks: Invincible #07
    • Recenzja - Autor: Jan Sławiński - Data: 2020-05-18
    • Będzie krótko, bo nie ma co długo. W końcu siódmy tom „Invincible” – prawdopodobnie najlepszego komiksu superbohaterskiego we wszechświecie – trzyma wysoki poziom poprzednich odsłon serii.