reklama baner reklama

Nowe Teksty

Podwójne uderzenie
Kleszcz o 1. tomie "Superman. Action Comics" (Rebirth)
Nie zadzieraj z gazeciarkami
Sus o 1. tomie "Paper Girls"
Fajerwerki na kosmiczną skalę
Kleszcz o 1. tomie "Hal Jordan i Korpus Zielonych Latarni" (Rebirth)
Zadra poszukuje prawdy
Gierszewski o 2. tomie "Gnata"
Legendy z innej epoki
Zimiński o "Legendy naszych czasów"

Zapowiedzi

Nowe Plansze

Nowe Imprezy

Forum Alei Komiksu

Zapytaj Wydawcę

baner

Recenzje

    • Nie zadzieraj z gazeciarkami
    • Komiks: Paper Girls #01
    • Recenzja - Autor: Karol Sus - Data: 2017-11-20
    • Vaughan juz niejednokrotnie udowadniał, że nieobce mu są tajniki scenopisarstwa i że doskonale umie wykorzystać wszelkie sztuczki podsycające ciekawość czytelnika. „Paper girls” z pewnością dołączy do takich tytułów jak „Y. Ostatni z mężczyzn” i „Saga”, które wyznaczają obecnie jakość amerykańskiego komiksu rozrywkowego.
    • Legendy z innej epoki
    • Komiks: Legendy naszych czasów
    • Recenzja - Autor: Krzysztof Zimiński - Data: 2017-11-13
    • To album odzwierciedlający w pewien sposób ówczesne spojrzenie Francuzów na rzeczywistość, ale jest to spojrzenie dość wąskie.
    • Zimna wojna nigdy się nie skończyła
    • Komiks: Punisher Max #02
    • Recenzja - Autor: Michał Grygiel - Data: 2017-11-13
    • Nowy album z przygodami Punishera to więcej tego, co trzymaliśmy w tomie pierwszym, czyli solidnie napisanej i rozrysowanej bezpardonowej i pełnej przemocy walki z przestępczością.
    • Walentynki na strychu
    • Komiks: Spider-Man. Niebieski
    • Recenzja - Autor: Paweł Panic - Data: 2017-11-13
    • „Spider-Man: Niebieski”, podobnie jak pozostałe pozycje z kolorowego cyklu Jepha Loeba i Tima Sale'a, uderza w sentymentalne nuty, gwarantując przy tym najwyższej jakości doświadczenie estetyczne.
    • Życie po śmierci Vlada Drakuli
    • Komiks: Legion. Kroniki
    • Recenzja - Autor: Krzysztof Tymczyński - Data: 2017-11-12
    • Wydawnictwo OMG! Wytwórnia Słowobrazu rozpoczęło swoją działalność od wysokiego C. ”Jam Jest Legion”, chociaż niepozbawiony wad, zebrał w znakomitej większości pozytywne opinie. Czy podobnie będzie z prequelem tego tytułu, jakim jest ”Legion: Kroniki”?
    • Sztuka spacerowania
    • Komiks: Idący człowiek
    • Recenzja - Autor: Łukasz Słoński - Data: 2017-11-08
    • Zbiór kameralnych historii opowiadających o spacerującym mężczyźnie, który pokazuje, że „niedzianie się” może być nie mniej pasjonujące od przygodowych fabuł rodem z hollywoodzkich filmów.
    • Za duże oczekiwania
    • Komiks: Lucky Luke. Sarah Bernhardt
    • Recenzja - Autor: Jan Sławiński - Data: 2017-10-28
    • W 1982 roku, pięć lat po śmierci Rene Goscinnego, Morris wraz z Xavierem Fauche i Jeanem Léturgie stworzyli „Sarah Bernhardt”, czterdziesty dziewiąty tom przygód Lucky Luke'a i trzeci zrealizowany z nowymi scenarzystami.
    • Trzy lata później
    • Komiks: Barakuda #02: Blizny
    • Recenzja - Autor: Krzysztof Tymczyński - Data: 2017-10-26
    • Premierowa odsłona serii ”Barakuda” przedstawiła nam najważniejszych bohaterów opowieści i zaintrygowała na tyle, by z ciekawością wypatrywać tomu drugiego. Ten z kolei pokazał, że warto było czekać,
    • Złota kryptońska młodzież
    • Komiks: Superman #01: Syn Supermana
    • Recenzja - Autor: Tomasz Kleszcz - Data: 2017-10-25
    • Pierwszy tom nowych przygód Supermana (w ramach Odrodzenia) prezentuje zadowalająco dobry poziom, który - miejmy nadzieję - zostanie w przyszłości przynajmniej utrzymany.
    • Co przyniesie przyszłość?
    • Komiks: Pożoga #01
    • Recenzja - Autor: Maciej Gierszewski - Data: 2017-10-21
    • Niezwykle atrakcyjny graficznie, intrygujący fabularnie, ale niestety także tendencyjny i nieudolny.
    • Większy świat
    • Komiks: Amulet #02: Klątwa strażniczki
    • Recenzja - Autor: Krzysztof Tymczyński - Data: 2017-10-20
    • Po całkiem udanym pierwszym tomie ”Amuletu”, drugi pokazał, że Kazu Kibuishi miał jeszcze kilka pomysłów w zanadrzu.
    • Zielono mi
    • Komiks: Green Arrow #01: Śmierć i życie Olivera Queena
    • Recenzja - Autor: Tomasz Kleszcz - Data: 2017-10-19
    • Debiut Zielonego Łucznika należy uznać za całkiem udany. Scenarzysta połączył konieczne składniki, których nie powinno zabraknąć w rozrywkowym komiksie skierowanym do nastoletniego czytelnika, i zrobił to w umiejętny sposób.
    • Kotka na gorącym, blaszanym dachu
    • Komiks: Catwoman #02: Nie ma lekko
    • Recenzja - Autor: Jan Sławiński - Data: 2017-10-14
    • Jeśli szukacie nieco ambitniejszego superhero, gdzie kolejne ratowanie świata zastępuje wciągająca kryminalna intryga, postacie to nie banda dziwaków w kolorowych strojach, a nadmiar dialogów Wam nie przeszkadza, to sięgnijcie po „Catwoman: Nie ma lekko”.
    • Zbędne zabójstwa
    • Komiks: Akame Ga Kill!#01
    • Recenzja - Autor: Łukasz Chmielewski - Data: 2017-10-12
    • Sztampowa fabuła i nieprzekonujący, papierowi bohaterowi zniechęcają skutecznie do serii.
    • Problemy z finałem
    • Komiks: Bler #6: Psie imperium
    • Recenzja - Autor: Krzysztof Tymczyński - Data: 2017-10-11
    • Z szóstym tomem "Blera" wiązałem ogromne oczekiwania. Tymczasem finalny produkt tylko połowicznie je zaspokoił i niestety powtórzył to, co przeszkadzało mi przy okazji poprzednich odsłon cyklu.
    • Te ostatnie przygody
    • Komiks: Tymek i Mistrz. Tom 3
    • Recenzja - Autor: Krzysztof Tymczyński - Data: 2017-10-04
    • Zapowiedź wznowienia przygód ”Tymka i Mistrza” przez Kulturę Gniewu było dla mnie jedną z najlepszych informacji kilkunastu minionych miesięcy. Gdy więc na półce wreszcie wylądowała finałowa odsłona, mogę śmiało to napisać – było warto czekać.
    • Bolek i Lolek po końcu świata
    • Komiks: Ziemia swoich synów
    • Recenzja - Autor: Paweł Panic - Data: 2017-09-26
    • Długo nam przyszło czekać na kolejny komiks Gipiego. Jego „Sala prób” ukazała się w Polsce ponad 9 lat temu i z miejsca zebrała bardzo dobre recenzje. Wszyscy, którzy pamiętają tamten tytuł, z wielkimi nadziejami wypatrywali „Ziemi swoich synów”.