reklama baner reklama
baner

Recenzje

    • Polityka po skandynawsku
    • Komiks: Saga Winlandzka #04
    • Recenzja - Autor: Krzysztof Tymczyński - Data: 2019-10-16
    • Czwarty tom opowieści o twardych jak skała wikingach dość niespodziewanie zmienia swój oręż i krwawe bitwy ustępują miejsca politycznym przetasowaniom.
    • Batman dzieciom
    • Film: Lego DC: Batman. Grunt to rodzinka
    • Recenzja - Autor: Przemysław Pawełek - Data: 2019-10-10
    • Nie jest to film zły, to po prostu prosta animacja dla dzieciarni, która choć trwa zaledwie 70 minut, to i tak może nieco wynudzić rodzica.
    • Porażka na smętarzu
    • Film: Smętarz dla zwierzaków
    • Recenzja - Autor: Przemysław Pawełek - Data: 2019-10-09
    • Nowa wersja "Smętarza dla zwierzaków" nie jest jednak jako film porażką - po prostu nie zaspokaja oczekiwań towarzyszącym adaptacjom Kinga.
    • Brazylijska mogiła
    • Komiks: Skazaniec 666
    • Recenzja - Autor: Przemysław Pawełek - Data: 2019-10-08
    • Po lekturze "Skazańca 666" jestem pełen ambiwalentnych uczuć.
    • Mocno odgrzewany, ale zjadliwy kotlet
    • Komiks: II wojna domowa
    • Recenzja - Autor: Tomasz Kleszcz - Data: 2019-10-07
    • Civil War Millara i McNivena było komiksowym wydarzeniem dekady. Teraz idea walki między superbohaterami wraca, odpowiada za nią jednak duet zupełnie innych twórców. Sprawdźmy, jak sobie poradzili.
    • Nietoperz vs Żółwie
    • Film: Batman kontra Wojownicze Żółwie Ninja
    • Recenzja - Autor: Przemysław Pawełek - Data: 2019-10-06
    • "Batman kontra Wojownicze Żółwie Ninja" może wydawać się filmem, który nie zaspokoi niczyich oczekiwań, ale sprawne operowanie dwoma różnymi światami i listami postaci sprawia, że zadowoleni powinni być i fani Bat-rodziny, i Żółwi.
    • Powrót do domu
    • Komiks: Ultimate Spider-Man. Tom 4
    • Recenzja - Autor: Paweł Panic - Data: 2019-10-05
    • O takiego Człowieka Pająka walczyłem - pomyślałem już po kilkunastu stronach czwartego tomu „The Ultimate Spider-Mana”.
    • Powrót na Wzgórze
    • Komiks: Duchy Orwaldu #1
    • Recenzja - Autor: Jan Sławiński - Data: 2019-09-23
    • Pierwszy raz od dawna mogę z pełną odpowiedzialnością powiedzieć: "tęsknię za tobą, zeszytówko".
    • Zły dzień Claytona Cole'a
    • Komiks: II wojna domowa. Amazing Spider-Man
    • Recenzja - Autor: Paweł Panic - Data: 2019-09-20
    • „II wojna domowa: Amazing Spider-Man” to namacalny dowód na to, że w ramach kiepsko ocenianego crossoveru można wydać naprawdę niezłą serię poboczną. I to taką, która niewiele traci bez znajomości głównej historii.
    • Marvel mówi: sprawdzam
    • Film: Avengers. Koniec gry
    • Recenzja - Autor: Przemysław Pawełek - Data: 2019-09-18
    • Trzy fazy, 10 lat i 22 produkcje kinowe - tyle zabrało Marvel Cinematic Universe dojście do spektakularnej kulminacji starcia z Thanosem.
    • Kosmos jest do kitu!
    • Komiks: Invincible #04
    • Recenzja - Autor: Jan Sławiński - Data: 2019-09-17
    • „Invincible” wciąż trzyma bardzo dobry poziom. Tom czwarty nie zawiera może tak spektakularnych i szokujących wydarzeń, jak poprzednie albumy serii, ale chwila wytchnienia przyda się czytelnikom.
    • Batman i chaos
    • Komiks: Batman Metal #03: Mroczny wczechświat
    • Recenzja - Autor: Tomasz Kleszcz - Data: 2019-09-07
    • Wielkie nazwiska i wielkie postaci powracają w trzeciej odsłonie cyklu Metal. Szkoda, że to, co mają do zaproponowania, wielkim już w zasadzie nie jest.
    • Pająk znowu kąsa
    • Komiks: Transmetropolitan. Tom 4
    • Recenzja - Autor: Krzysztof Zimiński - Data: 2019-08-28
    • Transmetropolian jak każda dobra fantastyka pozostaje parabolą. To nie eskapistyczna wizja bliskiej przyszłości, to metafora naszej rzeczywistości, w dodatku metafora ponadczasowa, bo wydaje się, że ten komiks jest jeszcze bardziej aktualny niż w momencie swojej premiery.
    • Ponadczasowa siła magii
    • Film: Shazam!
    • Recenzja - Autor: Przemysław Pawełek - Data: 2019-08-28
    • "Shazam!" odróżnia się od reszty filmów DC, podobnie jak postać od podobnych mu herosów.
    • Porzucony w lesie
    • Komiks: Hrabstwo Harrow #05: Porzucony
    • Recenzja - Autor: Łukasz Słoński - Data: 2019-08-10
    • Piąty tom „Hrabstwa Harrow” przynosi garści informacji o Emmy, która w dalszym ciągu mierzy się z piętnem czarownicy.
    • Kapitan Carol
    • Film: Kapitan Marvel
    • Recenzja - Autor: Przemysław Pawełek - Data: 2019-07-30
    • Solidna produkcja zrealizowana zgodnie z marvelowską formułą.
    • Walka Ality
    • Film: Alita: Battle Angel
    • Recenzja - Autor: Przemysław Pawełek - Data: 2019-07-30
    • Realizacyjny majstersztyk, któremu niestety zabrakło przekonującej fabuły.
    • Abstrakcja wysokich lotów
    • Komiks: Promethea #1
    • Recenzja - Autor: Tomasz Kleszcz - Data: 2019-07-29
    • Nietuzinkowa, chociaż dość lekka przygoda, z którą warto się zapoznać ze względu na jej oryginalne, wizualne eksperymenty.
    • Idzie ku lepszemu?
    • Komiks: Amazing Spider-Man: Globalna sieć #02: Mroczne królestwo
    • Recenzja - Autor: Paweł Panic - Data: 2019-07-21
    • Pierwszy tom „Globalnej sieci” był najgorszym komiksem ze Spider-Manem, jaki pojawił się na rynku, odkąd Egmont zaczął nas raczyć regularnymi przygodami tego bohatera. Biorąc poprawkę, że większość z nich ciężko było zaliczyć do dzieł wybitnych, to naprawdę nie lada wyczyn. Drugi album czwartej serii „The Amazing Spider-Mana” miał zatem naprawdę nisko zawieszoną poprzeczkę i po prostu musiał być lepszy.