reklama baner reklama
baner

Recenzje

    • Za mało takich filmów, za mało
    • Film: Spider-Man Uniwersum
    • Recenzja - Autor: Przemysław Pawełek - Data: 2019-06-14
    • Mamy do czynienia nie tylko z najlepszym filmem o Spider-Manie. To także jeden z najlepszych filmów superbohaterskich w historii i jedna z najlepszych animacji mijającej dekady.
    • Kameralna impreza urodzinowa
    • Komiks: Superman. Action Comics #1000
    • Recenzja - Autor: Tomasz Kleszcz - Data: 2019-06-12
    • 1000 zeszytów i 80 lat to piękna i niesamowita rocznica, którą większość z nas przeżyje tylko raz. Superman zasłużył na fanfary i prawdziwą pompę. Tymczasem, przynajmniej u nas, obeszło się w zasadzie bez echa.
    • Babski comber
    • Komiks: All-New Wolverine #01: Cztery siostry
    • Recenzja - Autor: Krzysztof Tymczyński - Data: 2019-06-11
    • X-23 sporo przeżyła, lecz w końcu znalazła się po jasnej stronie mocy. Czy uda jej się przekonać do tego samego trzy swoje klony?
    • Drugie klocki
    • Film: Lego przygoda 2
    • Recenzja - Autor: Przemysław Pawełek - Data: 2019-06-04
    • Niestety kontynuacja jest filmem niezbornym i męczącym.
    • Dawno temu w Ameryce
    • Komiks: Hellblazer. Tom 1
    • Recenzja - Autor: Jan Sławiński - Data: 2019-05-31
    • John Constantine powraca na polski rynek po prawie 10 latach nieobecności. Po kilku tomach napisanych przez Gartha Ennisa i gościnnych występach np. w „Sadze o Potworze z Bagien” Alana Moore'a czy „Dniach pośród nocy” Neila Gaimana, przyszedł czas na wersję Briana Azzarello.
    • Broly
    • Film: Dragon Ball Super: Broly
    • Recenzja - Autor: Jan Sławiński - Data: 2019-05-29
    • Najnowszy film z uniwersum "Dragon Balla" zbiera laury od krytyków i poklask widowni. Czy zasłużenie?
    • Powrót Króla Atlantydy
    • Film: Aquaman
    • Recenzja - Autor: Przemysław Pawełek - Data: 2019-05-18
    • Film Wana zapewnił mi miłą rozrywkę, przewyższając nie tylko wszystkie poprzednie filmy DC, ale też sporo produkcji Marvela z ostatniej dekady.
    • Sprawy poważne pogrzebane pod żarcikami
    • Komiks: Avengers. Impas: Atak na Pleasant Hill
    • Recenzja - Autor: Tomasz Kleszcz - Data: 2019-05-13
    • Avenger Impas: Atak na Pleasant Hill to obszerny i zamknięty album, który pojawił się w ofercie wydawniczej Egmontu dość niespodziewanie. Myślę, że dla wszystkich fanów Mścicieli, zmęczonych tym, co z drużyną robił przez ostatnie lata Hickman, będzie on stanowił przyjemną odskocznię od niekończących się nowel.
    • Rozgrywka
    • Komiks: 100 naboi. Tom 4
    • Recenzja - Autor: Łukasz Słoński - Data: 2019-04-27
    • Relacje między bohaterami „100 naboi” stają się coraz bardziej zawiłe, co wzmaga czytelniczy apetyt przed zbliżającym się finałem.
    • Delegacja
    • Komiks: Odrodzenie #04: Ucieczka do Wisconsin
    • Recenzja - Autor: Łukasz Słoński - Data: 2019-04-27
    • Czwarty tom „Odrodzenia” pokazuje, iż Seeley w dalszym ciągu radzi sobie ze swoją opowieścią i seria, jak na razie, nie zjada własnego ogona.
    • BBPO 1944
    • Film: Operacja Overlord
    • Recenzja - Autor: Przemysław Pawełek - Data: 2019-04-27
    • Film Juliusa Avery'ego od początku do końca jest gatunkową zabawą.
    • Na koniec świata i jeszcze dalej
    • Komiks: Invincible #03
    • Recenzja - Autor: Jan Sławiński - Data: 2019-04-18
    • Tym, co odróżnia „Niezwyciężonego” Roberta Kirkmana i Ryana Ottleya od innych serii superbohaterskich, jest niepewność status quo.
    • Nastoletni wiedźmini
    • Komiks: Brom
    • Recenzja - Autor: Paweł Panic - Data: 2019-04-17
    • Jerzy Łanuszewski powołał do życia swoje wydawnictwo specjalnie po to, aby wydać komiks, o którym słów kilka przeczytacie za chwilę. Czyż może być lepsza rekomendacja dla nowego dzieła, niż fakt, że ktoś zakłada firmę, po to, aby pokazać je światu?
    • Niespokojny Czarny Ląd
    • Komiks: Namibia
    • Recenzja - Autor: Tymoteusz Wronka - Data: 2019-04-15
    • Afryka staje się sceną kolejnej fantastyczno-szpiegowskiej historii zrodzonej z wyobraźni Leo.
    • Hotel w głębi lasu
    • Film: Źle się dzieje w El Royale
    • Recenzja - Autor: Przemysław Pawełek - Data: 2019-04-02
    • Goddard kazał długo czekać na swój nowy film i tym bardziej się cieszę, że choć poszedł w zupełnie inną konwencję, to nie zawiódł moich oczekiwań.
    • Kryzys Morrisona
    • Komiks: Ostatni kryzys
    • Recenzja - Autor: Tomasz Kleszcz - Data: 2019-03-31
    • A teraz narysuj kwantową powierzchnię zagiętego multiwszechświata w nieokreśloności czasoprzestrzennej osobliwości