reklama baner reklama

Nowe Teksty

Co przyniesie przyszłość?
Gierszewski o 1. tomie "Pożogi"
Większy świat
Tymczynski o 2. tomie "Amuletu"
Oddział miernot
Kleszcz o 1. tomie "Oddziału Samobójców" (Odrodzenie)
Zielono mi
Kleszcz o 1. tomie "Green Arrow" (Odrodzenie)
Za 100, za 300 - październik 2017
Chmielewski typuje październikowe zakupy komiksów

Zapowiedzi

Nowe Plansze

Nowe Imprezy

Forum Alei Komiksu

Zapytaj Wydawcę

baner

Recenzje

    • Co przyniesie przyszłość?
    • Komiks: Pożoga #01
    • Recenzja - Autor: Maciej Gierszewski - Data: 2017-10-21
    • Niezwykle atrakcyjny graficznie, intrygujący fabularnie, ale niestety także tendencyjny i nieudolny.
    • Większy świat
    • Komiks: Amulet #02: Klątwa strażniczki
    • Recenzja - Autor: Krzysztof Tymczyński - Data: 2017-10-20
    • Po całkiem udanym pierwszym tomie ”Amuletu”, drugi pokazał, że Kazu Kibuishi miał jeszcze kilka pomysłów w zanadrzu.
    • Zielono mi
    • Komiks: Green Arrow #01: Śmierć i życie Olivera Queena
    • Recenzja - Autor: Tomasz Kleszcz - Data: 2017-10-19
    • Debiut Zielonego Łucznika należy uznać za całkiem udany. Scenarzysta połączył konieczne składniki, których nie powinno zabraknąć w rozrywkowym komiksie skierowanym do nastoletniego czytelnika, i zrobił to w umiejętny sposób.
    • Kotka na gorącym, blaszanym dachu
    • Komiks: Catwoman #02: Nie ma lekko
    • Recenzja - Autor: Jan Sławiński - Data: 2017-10-14
    • Jeśli szukacie nieco ambitniejszego superhero, gdzie kolejne ratowanie świata zastępuje wciągająca kryminalna intryga, postacie to nie banda dziwaków w kolorowych strojach, a nadmiar dialogów Wam nie przeszkadza, to sięgnijcie po „Catwoman: Nie ma lekko”.
    • Zbędne zabójstwa
    • Komiks: Akame Ga Kill!#01
    • Recenzja - Autor: Łukasz Chmielewski - Data: 2017-10-12
    • Sztampowa fabuła i nieprzekonujący, papierowi bohaterowi zniechęcają skutecznie do serii.
    • Problemy z finałem
    • Komiks: Bler #6: Psie imperium
    • Recenzja - Autor: Krzysztof Tymczyński - Data: 2017-10-11
    • Z szóstym tomem "Blera" wiązałem ogromne oczekiwania. Tymczasem finalny produkt tylko połowicznie je zaspokoił i niestety powtórzył to, co przeszkadzało mi przy okazji poprzednich odsłon cyklu.
    • Te ostatnie przygody
    • Komiks: Tymek i Mistrz. Tom 3
    • Recenzja - Autor: Krzysztof Tymczyński - Data: 2017-10-04
    • Zapowiedź wznowienia przygód ”Tymka i Mistrza” przez Kulturę Gniewu było dla mnie jedną z najlepszych informacji kilkunastu minionych miesięcy. Gdy więc na półce wreszcie wylądowała finałowa odsłona, mogę śmiało to napisać – było warto czekać.
    • Bolek i Lolek po końcu świata
    • Komiks: Ziemia swoich synów
    • Recenzja - Autor: Paweł Panic - Data: 2017-09-26
    • Długo nam przyszło czekać na kolejny komiks Gipiego. Jego „Sala prób” ukazała się w Polsce ponad 9 lat temu i z miejsca zebrała bardzo dobre recenzje. Wszyscy, którzy pamiętają tamten tytuł, z wielkimi nadziejami wypatrywali „Ziemi swoich synów”.
    • Bunt, który się zestarzał
    • Komiks: Tank Girl #01
    • Recenzja - Autor: Tomasz Kleszcz - Data: 2017-09-25
    • Tank Girl broni się jako pewien symbol sprzeciwu i buntu wobec panującego porządku rzeczy, który pojawia się w każdym pokoleniu. Sam komiks dopadł jednak czas.
    • Instrukcja obsługi portalu randkowego
    • Komiks: Maniak miłości
    • Recenzja - Autor: Paweł Panic - Data: 2017-09-25
    • Mieliśmy już powieść graficzną o korzystaniu z usług prostytutek, a także o masturbowaniu się przy filmach pornograficznych – teraz przyszła pora na internetowe randki. Można spytać, cóż w nich kontrowersyjnego? Jak się okazuje, niewyżyty komiksiarz potrafi doprowadzić do ekstremum każdą formę aktywności seksualnej.
    • Średni komiks środka
    • Komiks: Zdobywcy Troy
    • Recenzja - Autor: Michał Grygiel - Data: 2017-09-21
    • Cztery tysiące lat przed Lanfeustem na Troy kwitło już życie. Oto historia o początkach osadnictwa na tej planecie.
    • Bagienna batalistyka
    • Komiks: Orły Rzymu #5
    • Recenzja - Autor: Paweł Panic - Data: 2017-09-19
    • W piątym tomie „Orłów Rzymu” dochodzi w końcu do bitwy, której oczekiwaliśmy od chwili poznania jednego z głównych bohaterów serii.
    • Ten rzadki dreszcz ekscytacji
    • Komiks: Uniwersum DC - Odrodzenie
    • Recenzja - Autor: Tomasz Kleszcz - Data: 2017-09-18
    • Po zaledwie pięciu latach od wprowadzenia linii wydawniczej New 52 włodarze DC Comics zdecydowali się na radykalne zmiany i odświeżenie przygód ikonicznych postaci. Geoff Johns wprowadza w ten świat nader zachęcająco.
    • Dziś już takich nie robią
    • Komiks: Droga do Odrodzenia: Superman - Ostatnie dni Supermana
    • Recenzja - Autor: Tomasz Kleszcz - Data: 2017-09-16
    • Dwadzieścia pięć lat temu posadami komiksowego świata wstrząsnęła opowieść o śmierci Supermana. Okładka z czerwonym symbolem na czarnym tle była jednym z najintensywniej zapadających w pamięci projektów. Teraz Superman umiera po raz drugi, ale nie czuć wstrząsów, co najwyżej lekkie drgania.
    • Garth Ennis nie pie@$&li się w tańcu
    • Komiks: Kaznodzieja. Tom 1
    • Recenzja - Autor: Karol Sus - Data: 2017-09-08
    • Dziesięć lat po pierwszym polskim wydaniu Egmont wraca do klasycznej już serii, tym razem wydając w formie zbiorczych albumów, w porządnej twardej oprawie. Warto? Warto!
    • Po co to komu?
    • Komiks: Batman #10: Epilog
    • Recenzja - Autor: Jan Sławiński - Data: 2017-09-01
    • To okropnie nijaki tom – niby nie można mu wiele zarzucić, bo to po prostu poprawnie napisane i sprawnie zilustrowane opowieści, które nie wywołują ani zachwytu, ani zgrzytania zębami.