reklama baner reklama
baner

Recenzje

    • Antologia na miarę króla
    • Komiks: Aquaman. Antologia
    • Recenzja - Autor: Tomasz Kleszcz - Data: 2018-12-16
    • Kim jest Aquaman? Skąd się wziął? Czy jego filmowe wcielenie bardzo różni się od komiksowej wersji? Antologia je przygód odpowie na te i wiele innych pytań. I już na wstępie zachęcam do sięgnięcia po nią.
    • Kaijū, Kain i Abel
    • Komiks: Giants
    • Recenzja - Autor: Paweł Panic - Data: 2018-12-12
    • „Giants” to komiks, który robi świetne pierwsze wrażenie. Okładka, opis, przykładowe strony – każdy z tych elementów sprawia, że potencjalny czytelnik spodziewa się pulpowej rozrywki na najwyższym poziomie.
    • Norgal powraca
    • Komiks: Head Lopper i Karmazynowa Wieża
    • Recenzja - Autor: Paweł Panic - Data: 2018-12-10
    • „Head Lopper i Karmazynowa Wieża” to sycąca dokładka składników, za które fani pokochali pierwszy tom cyklu Andrew MacLeana.
    • Bestie na Czarnym Lądzie
    • Komiks: Kenia
    • Recenzja - Autor: Tymoteusz Wronka - Data: 2018-12-08
    • W „Kenii” wymieszano sporo popularnych pomysłów fabularnych, ale niewiele dobrego z tego wychodzi. Komiks zdecydowanie dla fanów Leo.
    • Poyo nie uratuje wszystkiego
    • Komiks: Chew #09: Kurczę pieczone
    • Recenzja - Autor: Tymoteusz Wronka - Data: 2018-12-06
    • Seria Chew powoli wkracza w finałową fazę, choć niespecjalnie widać to po fabule. I nawet morderczy kogut nie potrafi wyrwać narracji z fabularnego marazmu.
    • Po czym poznać prawdziwego mężczyznę?
    • Komiks: Saga #07
    • Recenzja - Autor: Karol Sus - Data: 2018-12-06
    • Niestety, od pewnego już czasu widać zmęczenie materiału, a serię dopada częsta u Vaughana bolączka. Autor scenariusza nie wie kiedy powiedzieć „dość!”.
    • Nowa, ale rzadka krew
    • Komiks: Moon Knight #03: W noc
    • Recenzja - Autor: Tomasz Kleszcz - Data: 2018-12-04
    • Dalej mamy do czynienia z wciąż ciekawym projektem. Z tym że słabiej narysowanym i mniej błyskotliwie napisanym.
    • Zaplątany we własne sieci
    • Komiks: Transmetropolitan. Tom 3
    • Recenzja - Autor: Krzysztof Zimiński - Data: 2018-11-30
    • Trzeci tom to niestety mało treściwe przeciąganie historii, aż do momentu, gdy w naszym bohaterze zbierze się masa krytyczna i postanawia on znowu pokazać wszystkim, co o nich myśli.
    • Druga nawijka
    • Film: Deadpool 2
    • Recenzja - Autor: Krzysztof Zimiński - Data: 2018-11-29
    • "Deadpool 2" to solidna rozrywka - świetnie zrealizowana pełna strzelanin, wybuchów i lecących poniżej pasa żartów. Wiemy już jednak, czego się spodziewać i większego zaskoczenia nie będzie.
    • Bez przebaczenia
    • Komiks: Człowiek, który zabił Lucky Luke'a
    • Recenzja - Autor: Jan Sławiński - Data: 2018-11-28
    • Matthieu Bonnhome z jednej strony tworzy historię, którą łatwo można umiejscowić w chronologii między albumami Morrisa i Goscinnego, a z drugiej przyświecają mu założenia, które wyróżniają komiks na tle pozostałych odcinków serii.
    • Próba wybrańców
    • Komiks: Amulet #04: Ostatnia rada
    • Recenzja - Autor: Krzysztof Tymczyński - Data: 2018-11-26
    • Czwarty tom ”Amuletu” udowadnia, że tytuł ten to jeden z najlepszych komiksów dla młodszych odbiorców, jaki można znaleźć na naszym rynku.
    • Berlinerluft, czyli seks w wielkim mieście
    • Komiks: Berlin #2: Miasto dymu
    • Recenzja - Autor: Paweł Panic - Data: 2018-11-24
    • Drugi tom „Berlina” ma wszystko, co powinno sprawić, że będzie opowieścią jeszcze lepszą niż część pierwsza. W końcu Jason Lutes dał czytelnikom więcej przemocy i seksu, a przecież przemoc i seks, to gwaranty świetnej lektury – prawda?
    • Droga wojownika
    • Komiks: Warpaint
    • Recenzja - Autor: Krzysztof Zimiński - Data: 2018-11-19
    • Pozycja godna uwagi każdego sympatyka podań czy fantastyki, otwierająca się rozbuchaną akcją, by potem pójść w stronę bardziej introspektywną i wpisać się w dużo większą narrację.
    • Ye ye ye
    • Komiks: Ye
    • Recenzja - Autor: Krzysztof Zimiński - Data: 2018-11-17
    • Ta uniwersalna historia powinna trafić zarówno do nastolatków, jak i czytelników mocno dojrzałych.
    • W rytmie bluesa
    • Komiks: Blacksad #04: Piekło, spokój
    • Recenzja - Autor: Tymoteusz Wronka - Data: 2018-11-16
    • Tym razem Blacksad wybiera się na duszne południe USA i zagłębia się w świat muzyki. Jednakże nawet sztuka nie może pozostać czysta.
    • Po cyfrowej apokalipsie
    • Komiks: Bug #01
    • Recenzja - Autor: Tymoteusz Wronka - Data: 2018-11-06
    • Zastanawialiście się jakby wyglądał nasz świat (albo jeszcze lepiej: świat przyszłości) po zniknięciu zapisu cyfrowego? Bilal po części udziela na to odpowiedzi.
    • Nazywam się Robert Kirkman i kocham komiksy
    • Komiks: Invincible #01
    • Recenzja - Autor: Jan Sławiński - Data: 2018-11-02
    • Kirkman wykorzystuje dobrze znane elementy, by za ich pomocą opowiedzieć historię wciągającą od pierwszych stron. Nie stara się wymyślić koła na nowo, ale widać, że pisanie kolejnych przygód nastoletniego bohatera daje mu masę radości (co udziela się czytelnikowi podczas lektury).