reklama baner reklama
baner

Recenzje

    • I nie zmienia się nic
    • Komiks: Deadpool Classic #04
    • Recenzja - Autor: Krzysztof Tymczyński - Data: 2018-06-20
    • Czwarty ”Deadpool Classic” to nowe informacje na temat genezy tytułowego bohatera, a także rozwiązanie prowadzonego już od dłuższego czasu wątku. Wszystko to jednak w bardzo nijakim stylu, do którego czytelnicy tej serii zdążyli się już chyba przyzwyczaić.
    • Diabeł rzucony na kolana
    • Komiks: Daredevil. Nieustraszony #03
    • Recenzja - Autor: Jan Sławiński - Data: 2018-06-15
    • Trzeci tom „Daredevila. Nieustraszonego” napisany przez Briana Michaela Bendisa i narysowany przez Alexa Maleeva to zwieńczenie rozpisanej na 1500 stron opowieści i pięcioletniej pracy obu artystów nad tym tytułem.
    • Ssąc palec siostry
    • Komiks: Chew #08: Przepisy rodzinne
    • Recenzja - Autor: Tymoteusz Wronka - Data: 2018-06-15
    • Ósmy tom serii to chyba odpowiedni moment, by powoli zacząć zmierzać ku zakończeniu historii. Choć w przypadku „Chew” nigdy nie można być pewnym czegokolwiek.
    • Pęd na dno
    • Komiks: Flash #02: Pęd ciemności
    • Recenzja - Autor: Tomasz Kleszcz - Data: 2018-06-08
    • W pierwszym tomie serii czytelnik otrzymał przeciętną historię w przeciętnej oprawie graficznej. Tom drugi poza jeszcze słabszą fabułą dostarcza na dokładkę jeszcze słabszych ilustracji.
    • Tajemnice wyjaśnione
    • Komiks: Okko #05: Cykl Pustki
    • Recenzja - Autor: Krzysztof Tymczyński - Data: 2018-06-06
    • Wszystko, co dobre, musi kiedyś się skończyć. Podobnie jest z podróżą ronina Okko i jego towarzyszy. Jej finał daje nam odpowiedzi na wszystkie palące pytania. Ale czy przynosi także odpowiednio dużo satysfakcji?
    • Nap do resocjalizacji
    • Komiks: Krasnolud Nap #02: Diamenty są bezpieczne
    • Recenzja - Autor: Krzysztof Tymczyński - Data: 2018-06-06
    • Jestem zdania, że nie wszystkie bajki powinny kończyć się zwrotem ”żyli długo i szczęśliwie”. Dzieciom powinno pokazywać się także negatywne aspekty życia oraz uczyć, że nie wszystko musi wieńczyć happy end. Twórcy ”Krasnoluda Napa” poszli chyba nawet o krok za daleko, gdy głównym bohaterem swojego komiksu uczynili egoistę i zwykłego dupka.
    • Uwaga, gorące!
    • Komiks: Okko #04: Cykl Ognia
    • Recenzja - Autor: Krzysztof Tymczyński - Data: 2018-05-30
    • Ronin Okko i jego wierni towarzysze kolejny raz wpadają w poważne tarapaty. Tym razem jednak intryga jest zakrojona na naprawdę szeroką skalę, zaś udział sił ognia sprawia, że mogą się poważnie sparzyć
    • Oryginalnie, a jednak średnio
    • Komiks: Nightwing #02: Blüdhaven
    • Recenzja - Autor: Tomasz Kleszcz - Data: 2018-05-29
    • Zapewne wielu z Was marzy czasem o tym, żeby rzucić wszystko, wyjechać gdzieś daleko i zacząć wszystko od nowa. W takiej sytuacji scenarzysta postawił głównego bohatera, umożliwiając sobie i swojej postaci nowy start.
    • Pająk i Kotka
    • Komiks: Spider-Man i Czarna Kotka. Zło, które ludzie czynią
    • Recenzja - Autor: Tomasz Kleszcz - Data: 2018-05-29
    • Czarna Kotka i Człowiek Pająk, ten jeden z piękniejszych duetów komiksowego świata przedstawiany był już na wiele sposobów. Czy warto zainteresować się akurat tym tytułem? Odpowiedź brzmi: zdecydowanie tak.
    • Lektura obowiązkowa
    • Komiks: Corto Maltese. Na Syberii
    • Recenzja - Autor: Krzysztof Zimiński - Data: 2018-05-28
    • Album syberyjski to nie tylko klasyk, ale i lektura obowiązkowa, rozwiewająca wątpliwości dlaczego Hugo Pratt wpisał się w historię komiksu.
    • Utknąć w Filadelfii
    • Komiks: Oblivion Song. Pieśń otchłani #01
    • Recenzja - Autor: Paweł Panic - Data: 2018-05-22
    • Po autorze takiego kalibru jak Robert Kirkman zawsze oczekuje się wiele, a każde z jego kolejnych dzieł z miejsca przykuwa uwagę branżowych mediów. Czy zatem po zombie, superbohaterach i opętaniach uznany twórca równie dobrze poradził sobie z podróżami międzywymiarowymi?
    • Coraz lepszy młot
    • Komiks: Czarny młot #02: Wydarzenie
    • Recenzja - Autor: Jan Sławiński - Data: 2018-05-14
    • „Tajna geneza” była ogromnym zaskoczeniem, „Wydarzenie” tylko potwierdza, że nieoczekiwanie wysoki poziom pierwszej części to nie przypadek.
    • Beznamiętny właz
    • Komiks: Manhole #01
    • Recenzja - Autor: Łukasz Chmielewski - Data: 2018-05-12
    • Dość obiecujący zaczynająca się manga, która szybko zaczyna nudzić.
    • Walka z realnymi problemami
    • Komiks: Aquaman #02: Nadpływa Czarna Manta
    • Recenzja - Autor: Tomasz Kleszcz - Data: 2018-05-12
    • Abnett zadebiutował dość zaskakującym podejściem, które szeroko prezentuje realia, w jakich obracać musi się Aquaman. W drugim tomie kontynuuje obrany kierunek i idzie mu coraz lepiej.
    • Kobieta kontra świat
    • Komiks: Briggs Land #01: Kobieca ręka
    • Recenzja - Autor: Tomasz Kleszcz - Data: 2018-05-06
    • Amerykańskie wartości, amerykański styl życia, amerykańskie realia. Briggs Land to historia sensacyjna osadzona w świecie, który w Polsce znamy głównie z filmów. I porównanie do filmowego obrazu wydaje się tu bardzo na miejscu.
    • Corto na Czarnym Lądzie
    • Komiks: Corto Maltese. Przygody etiopskie
    • Recenzja - Autor: Krzysztof Zimiński - Data: 2018-05-05
    • Afryka oczami Pratta to ląd mistyczny i uduchowiony. Wersety Koranu mieszają się tu z szamanizmem i pierwotnymi wierzeniami rdzennej ludności, a biały człowiek pozostaje nieproszonym gościem.
    • Frank Castle i jego kobiety
    • Komiks: Punisher Max #04
    • Recenzja - Autor: Michał Grygiel - Data: 2018-05-03
    • Punisher lata po świecie i wystrzeliwuje tony ołowiu, ale na jego drodze pojawiają się także damy. Kto zna Ennisa ten wie, że nie czeka nas raczej romansidło.