reklama baner reklama

Nowe Teksty

Zadra poszukuje prawdy
Gierszewski o 2. tomie "Gnata"
Legendy z innej epoki
Zimiński o "Legendy naszych czasów"
Zimna wojna nigdy się nie skończyła
Grygiel o 2. tomie "Panisher MAX"
Walentynki na strychu
Panic o "Spider-Man. Niebieski"
Rodzinne sprawy Star Lorda
Kleszcz o 4. tomie "Strażników Galaktyki"

Zapowiedzi

Nowe Plansze

Nowe Imprezy

Forum Alei Komiksu

Zapytaj Wydawcę

baner

NEWS

- Spotkania, wystawy, imprezy

Krakowski Salon Komiksu 2017


W dniach 27 – 29 października w ramach Międzynarodowych Targów Książki w Krakowie (ul. Galicyjska 9) odbędzie się kolejna edycja Salonu Komiksu. Więcej informacji w rozwinięciu newsa.
Krakowskie Stowarzyszenie Komiksowe i Targi w Krakowie po raz trzeci zapraszają na Salon Komiksu podczas Międzynarodowych Targów Książki w Krakowie.

Salon Komiksu to wyspa wydawnictw komiksowych w hali Dunaj, a także wydarzenia towarzyszące w sali Budapszt C. Krakowskie Stowarzyszenie Komiksowe będzie można znaleźć na stoisku D78. Ziny komiksowe - na stoisku D79. Wydawnictwa komiksowe - na pozostałych stoiskach wokoło.

20171026salonkomiksu

Program Salonu Komiksu:

PIĄTEK, SALA BUDAPESZT C:

• 12:30 - Otwarcie Salonu Komiksu 2017; prezentacja programu Salonu (30 min),
• 13:00 - Krótka historia komiksu - WARSZTATY. Prowadzenie: TuKomiks (2h),
• 15:00 - WARSZTATY komiksowe dla każdego. Prowadzenie: Rafał Szłapa (2h),
• 17:00 - Quiz komiksowy z nagrodami. Prowadzenie: Rafał Kołsut, Rafał Szłapa (2h).

SOBOTA, SALA BUDAPESZT C:

• 10:00 - Spotkanie z Joanną Karpowicz i Magdaleną Lankosz - autorkami "Anastazji". Prowadzenie: Rafał Kołsut. UWAGA: Spotkanie tylko dla osób pełnoletnich (1h),
• 11:00 - Spotkanie z Tomem Tirabosco - autorem "Kongo". Prowadzenie: Artur Wabik (1h),
• 12:00 - Spotkanie z Janem Mazurem - autorem "Tam gdzie rosły Mirabelki". Prowadzenie: Rafał Kołsut (1h),
• 13:00 - Spotkanie z Jackiem Świdzińskim - autorem "Powstanie - Film Narodowy". Prowadzenie: Artur Wabik (1h),
• 14:00 - Spotkanie z belgijskim scenarzystą komiksowym Stephenem Desbergiem. Prowadzenie: Artur Wabik (1h),
• 15:00 Spotkanie z KRLem. Prowadzenie: Rafał Kołsut (1h),
• 16:00 - Spotkanie z Marcinem Podolcem - autorem “Bajki na końcu świata”. Prowadzenie: Simeon Genew (1h),
• 17:00 - Krótka historia komiksu - WARSZTATY. Prowadzenie: TuKomiks (2h).

NIEDZIELA, Salonik literacki:

• 12:00 "Superbohaterowie kontra zwykli ludzie - tendencje i zmiany we współczesnym komiksie” - panel dyskusyjny z udziałem Szymona Holcmana (Kultura Gniewu) i Rafała Szłapy. Prowadzenie: Krzysztof Ostrowski (Non Stop Comics), organizator: Wydawnictwo SONIA DRAGA.

AUTOGRAFY:

W sobotę, od godziny 11:00, na stoisku D78, po każdym spotkaniu autorskim w sali Budapeszt C, autorzy będą dawać autografy przez godzinę.

Dodatkowo:

Rafał Szłapa; sobota - cały dzień, niedziela od 13:30,
Tomasz Samojlik; niedziela 11:00 - 12:00.

Stoisko D79: Targi Zinów - Mydło Zin (piątek i sobota); Warchlaki (niedziela).

Stoisko D78: "NIESKOŃCZONY KOMIKS” - DOŁĄCZ DO ZABAWY! (piątek i niedziela) Każdy może narysować kolejny kadr komiksu na dłuuuuugiej rolce papieru! ©TuKomiks


[Ystad za Event FB]


Komentarze

-Jeszcze nie ma komentarzy-