reklama baner reklama

Nowe Teksty

Trup w szafie
Sus o "X-Men. Mordercza geneza"
Długa droga
Sus o "Coś wiecej, czegoś mniej" Szyłaka
Staruszek Parker
Panic o „Spider-Man: Władza”
Cudowne chwile miłości
Kamiński o "Nie musisz się mnie bać" Sfara
Bez dymu, bez ognia
Kleszcz o 4. tomie "Thunderbolts"

Zapowiedzi

Reklama baner Reklama

Nowe Plansze

Nowe Imprezy

Forum Alei Komiksu

Zapytaj Wydawcę

baner

NEWS

- Spotkania, wystawy, imprezy

Blok komiksowy na Polconie


W dniach 18-22 sierpnia we Wrocławiu odbywać się będzie kolejny festiwal Polcon. Będzie na nim można znaleźć też spory blok komiksowy. Wśród zaproszonych zagranicznych autorów są: Barbara Canepa (Sky Doll), Guillame Bianco (Mglisty Billy), Jean-Baptiste Andreae (Azumut). Więcej informacji w rozwinięciu newsa.
Architektura w komiksie, komiks w architekturze
czwartek 10:00 1h, Sala 6 (Komiks)
Andrzej Jarczewski
........

Życie i czasy Strażników Galaktyki
czwartek 14:00 1h, Sala 6 (Komiks)
Jakub Wieczorek
........

Burzliwa historia grupy Thunderbolts, czyli Suicide Squad według Marvela
czwartek 15:00 1h, Sala 6 (Komiks)
Michał Wolski (Stowarzyszenie „Trickster”)
........

W głąb króliczej nory do Jaskini Nietoperza – których wrogów Batmana chcesz ujrzeć w filmie/serialu?
czwartek 16:00 1h, Sala 6 (Komiks)
Marek Kamiński (Gotham w deszczu)
........

Ten koleś nie da sobie w kaszę dmuchać! Nietypowy bohater na nietypowe czasy – Luke Cage
czwartek 17:00 1h, Sala 6 (Komiks)
Julian Jeliński
........

DC Rebirth o co chodzi w kolejnej reaktywacji
czwartek 18:00 1h, Sala 6 (Komiks)
Radosław Szałek
........

Fantastyczne Światy Chrisa Achilleosa – wernisaż wystawy
czwartek 19:00 1h, Galeria
Chris Achilleos, Marcin Przybyłek, Wojtek Sedeńko
........

Czy Strażnicy potrzebują swoich strażników?
czwartek 19:00 1h, Sala 6 (Komiks)
Jakub Wieczorek
........

Darwyn Cooke ostatni architekt srebrnej ery
piątek 10:00 1h, Sala 6 (Komiks)
Andrzej Jarczewski
........

Spotkanie z Chrisem Achilleosem
piątek 11:00 2h, Galeria
– prowadzi Marcin Przybyłek
........

Jak zacząć czytać komiksy.
piątek 12:00 1h, Sala 6 (Komiks)
Radosław Szałek
........

Fantastyczne Światy: Funky Koval
piątek 13:00 1h, Sala G?ówna (Audytoryjna)
Maciej Parowski, Bogusław Polch
........

Guillaume Bianco – Mglisty Billy – Billy Brouillard – baśń czy horror, komiks czy nowela graficzna SPOTKANIE AUTORSKIE
piątek 13:00 1h, Galeria
Andrzej Jarczewski
........

Kamil Śmiałkowski – Marvel vol… czemu służą kolejne restarty uniwersum
piątek 13:00 1h, Sala 6 (Komiks)
Kamil Śmiałkowski
........

Powieść graficzna i dekonstrukcja mitów
piątek 14:00 1h, Sala 6 (Komiks)
dr. Kamila Tuszyńska
........

Bogusław Polch – wernisaż wystawy
piątek 15:00 1h, Galeria
Bogusław Polch, Marcin Przybyłek, Wojtek Sedeńko
........

Guillame Bianco – WARSZTATY
piątek 15:00 1h, Sala 6 (Komiks)
Guillame Bianc
........

Miasto w komiksie. Warsztaty dla scenarzystów
piątek 16:00 2h, Sala 6 (Komiks)
Elżbieta Żukowska
........

Rozmówki polsko-angielskie. Geneza komiksu od pomysłu do … drugiego wydania SPOTKANIE AUTORSKIE
piątek 18:00 1h, Sala 6 (Komiks)
Agata Wawryniuk
........

Francuski komiks w Polsce
piątek 19:00 2h, Sala Główna (Audytoryjna)
Barbara Canepa, Guillame Bianco, Jean-Baptiste Andreae, Wojtek Birek, Kamil Śmiałkowski, Andrzej Jarczewski
........

Robert Sienicki – Sklepik z komiksami Co łatwiej rysować komiksy czy je wydawać? SPOTKANIE AUTORSKIE
piątek 19:00 1h, Sala 6 (Komiks)
Robert Sienicki
........

N52 Epizod czy krok milowy w uniwersum bat-fanów?
sobota 10:00 1h, Sala 6 (Komiks)
Małgorzata Chudziak
........

Rysowanie (NIE TYLKO) dla początkujących.
sobota 11:00 1h, Sala 6 (Komiks)
Koteina
........

Jean Baptiste Andreae – Azymut – Absolutnie fantastyczna przygoda bez ograniczeń SPOTKANIE AUTORSKIE
sobota 12:00 1h, Galeria
Andrzej Jarczewski
........

Człowiek Psawarka, czyli najdziwniejsze supermoce
sobota 12:00 1h, Sala 1 (Superbohaterowie) [HS]
Joachim Tumanowicz
........

Sebastian Skrobol – tworzenie komiksu na żywo WARSZTAT
sobota 12:00 1h, Sala 6 (Komiks)
Sebastian Skrobol
........

Kamil Śmiałkowski – Komiksowe seriale vol. II
sobota 13:00 1h, Sala 6 (Komiks)
Kamil Śmiałkowski
........

Surrealistyczne światy Mai Borowicz – wernisaż wystawy
sobota 14:00 1h, Galeria
Maja Borowicz, Marcin Przybyłek, Wojtek Sedeńko
........

Niuanse w tłumaczeniu komiksów – odkrywanie subtelnych połączeń pomiędzy językiem literackim i graficznym
sobota 14:00 1h, Sala 6 (Komiks)
dr Wojciech Birek
........

Spotkanie z Bogusławem Polchem
sobota 15:00 1h, Sala Główna (Audytoryjna)
– prowadzi Marcin Przybyłek
........

Jean-Baptiste Andreae WARSZTATY
sobota 15:00 1h, Sala 6 (Komiks)
Jean-Baptiste Andreae
........

Superbohaterowie jako odpowiedź na lęki pokolenia: krótki przegląd komiksowej historii XX wieku
sobota 16:00 1h, Sala 1 (Superbohaterowie) [HS]
Aleksandra Cholewa
........

Polskie komiksy jak je wydawać
sobota 16:00 1h, Sala 6 (Komiks)
Aaron Welman
........

Spotkanie z Mają Borowicz
sobota 17:00 1h, Galeria
– prowadzi Marcin Przybyłek
........

Przemysław Truściński – Ostatnia Rzeczpospolita – jak dobrze zilustrować cudzą wizję
sobota 17:00 1h, Sala 6 (Komiks)
Przemysław Truściński
........

Konrad Okoński – Druga strona kija SPOTKANIE AUTORSKIE
sobota 18:00 1h, Sala 6 (Komiks)
Konrad Okoński
........

Małgorzata Chudziak Rodzina największego samotnika w uniwersum DC
niedziela 10:00 1h, Sala 6 (Komiks)
Małgorzata Chudziak
........

Dariusz Stańczyk, Piotr Czarnecki Jak narysować komiks?
niedziela 11:00 1h, Sala 6 (Komiks)
Dariusz Stańczyk, Piotr Czarnecki
........

Surrealistyczne światy Krzysztofa Heksla – wernisaż wystawy
niedziela 12:00 1h, Galeria
........

Artist on Board – Tomasz Jędruszek i Greg Bobrowski PANEL DYSKUSYJNY
niedziela 12:00 2h, Sala 6 (Komiks)
Tomasz Jędruszek
........

Barbara Canepa – Od Witch do Sky Doll – Jak długa jest droga od komiksów dla dzieci do komiksów dla dorosłych SPOTKANIE AUTORSKIE
niedziela 14:00 1h, Galeria
Barbara Canepa
........

Bartosz Słomka Jak w jednym kadrze zmieścić tysiąc słów WARSZTAT
niedziela 14:00 1h, Sala 6 (Komiks)
Bartosz Słomka
........

Barbara Canepa Warsztaty
niedziela 15:00 1h, Sala 6 (Komiks)
Barbara Canepa
........

Bazgrolle – Fil Wiśniowski, XNDR, Robert Sienicki – Padnij. Powstań. Zgiń. Powtórz. Mrożąca krew w żyłach historia wydawnictwa komiksowego SPOTKANIE AUTORSKIE
niedziela 16:00 1h, Sala 6 (Komiks)
Fil Wiśniowski
........

Bitwa komiksowa o Festung Brestung WARSZTAT
niedziela 17:00 2h, Sala 6 (Komiks)
Andrzej Jarczewski



[Ystad za polcon2016.pl]


Komentarze

-Jeszcze nie ma komentarzy-